logo fotograficaFotografica beurs op
13 maart 2022

De Nederlandse vereniging van Fotograficaverzamelaars organiseert in maart weer hun halfjaarlijkse Fotografica beurs. Zowel nieuwe als vintage camera’s en accessoires zijn hier te koop, net als boeken, doka artikelen en meer. Deze zondag 13 maart 2022 treft u meer dan 250 tafels (500 meter) vol met interessante spullen op het gebied van fotografica in de ruimste zin van het woord.
Tegenwoordig ook op vele tafels moderne digitale camera's.
Het is erg leuk om hier rond te lopen tussen allemaal fotografie-liefhebbers!

Aanvangsdatum: 13 maart 2022
Aanvangstijd: 11:00 u
Locatie: Dudok Arena’ in Hilversum, Arena 303, 1213 NW Hilversum
Link: https://www.fotografica.nl/fotograficabeurs-hilversum-13-maart-2022/


 

logo opzet 2019 experienceProfessional Imaging op
14-16 mei 2022

FOTO / VIDEO EVENT VOOR PRODUCT-INFO & EDUCATIE
Doelgroep van de 21e editie Professional Imaging Experience:
Professionele fotografen / B2B / Prosumers / Studenten / Fotofanaten.

In 2019 werd dit event door 10.430 personen bezocht.

Op de beursvloer treft u o.a. aan:  Informatie op het gebied van Fotografie, van opname tot eindproduct; Informatie op het gebied van Video, van opname tot eindproduct; P.I. Theater met daarin toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland; Diverse Theaters waarin de interactie met de bezoeker zal worden vergroot; Het Fotografencafé waarin o.a. een Q&A panel met de Nationale & Internationale sprekers; Ruim 80 leveranciers / importeurs uit binnen- & buitenland; Portfoliobesprekingen; Diverse Exposities.

Data en openingstijden:
ZATERDAG 14 MEI 09:30 tot 17.00 UUR
ZONDAG 15 MEI 09:30 tot 17.00 UUR
Locatie: De Loods / Hart van Holland Berencamperweg 4 – 3861 MC Nijkerk
Link: https://www.professionalimaging.nl/


 

Rotterdam Photo op 18 - 22 mei 2022

Voor de 2022 XL-editie kondigt Rotterdam Photo met genoegen de lancering aan van de Nieuwe Open Oproep - THE HUMAN BLUEPRINT. In navolging van het thema PLANET HUMAN van vorig jaar stellen zij dezelfde vragen: Wie zijn we, als mens, naast het feit dat we bestaan? Wat laten we achter? Hoe drukken we ons uit? Wat is de rol van onze onvolkomenheden, de donkere delen van ons collectieve bestaan? Maken ze ons mens?

Vandaag, meer dan ooit, ondergaat het idee van mens zijn een evolutie door. En dit jaar nodigen we professionele en amateurfotografen uit om met ons mee te denken over de blauwdrukken die wij als mensen na ons achterlaten.

Data en openingstijden: 18 mei 2022 t/m 22 mei 2022
Locatie: Holland Amerikaplein - Kop van Zuid naast  Hotel New York
Link: https://www.rotterdamphotofestival.com/


Logo FotofairFotofair op
2 en 3 juli 2022

De Fotofair is één van de meest interactieve fotografie evenementen in ons land. Er valt hier namelijk van alles te fotograferen! In juli kun je op Landgoed Duynenwater in Eersel (Noord-Brabant) terecht voor een weekend vol fotografie. Loop rond langs de vele stands van cameramerken en merken van accessoires, bezoek interessante lezingen, boek masterclasses of workshops die je kunt volgen en maak gebruik van mooie beursaanbiedingen. Vergeet je camera niet mee te nemen, want op het event-terrein zelf valt veel te zien en te fotograferen. Wil je een workshop boeken? Wees er dan snel bij, want geliefde workshops zitten meestal snel vol.

Data en openingstijden: 2 en 3 juli 2022
Locatie: Buivensedreef 10 in Eersel.
Link: https://fotofair.nl/


logo UnseenUnseen Photo Fair op
16 - 18 september 2022

Unseen is een kunstbeurs gewijd aan de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie. De beurs biedt jaarlijks de mogelijkheid aan 70 internationale galerieën om grensverleggend werk te tonen binnen de iconische ronde en monumentale beurslocatie. Jaarlijks bezoeken ongeveer 25.000 bezoekers de beurs, waarvan een groot deel bestaat uit een nieuwe, jonge maar goed opgeleide doelgroep met aanzienlijke koopkracht uit Nederland en omringende landen, aangevuld met een groeiende groep van grote particuliere en institutionele verzamelaars van over de hele wereld.

Data en openingstijden:
Vrijdag 16 september 11.00 – 21.00
Zaterdag 17 september 11.00 – 19.00
Zondag 18 september 11.00 – 19.00
Locatie: Westergas, Klönneplein 1, Amsterdam
Link: https://unseenamsterdam.com/


nt logoNature Talks Photo Festival
12 en 13 november 2022

Nature Talks, hét platform voor natuurfotografie in Nederland en België. Wij laten de natuur spreken. We geven haar een podium, zodat iedereen haar kan zien. Van het kleinste insect tot het grootste zoogdier, van een minuscuul detail tot aan de weidsheid van het heelal, wij laten het zien. Dit doen we door het organiseren van een inspirerend jaarlijks fotofestival.  En door het aanbieden van fotoreizen, fotoworkshops en door het organiseren van onze fotowedstrijd Nature Photographer Of The Year. Met onze stichting Nature Talks dragen we bovendien een steentje bij aan het behouden en beschermen van de natuur in Nederland en België.

En soms, soms moet je niks zeggen, maar alleen kijken of luisteren hoe de natuur spreekt. Wij leren je kijken en luisteren. Wij laten je genieten van de natuur, maar inspireren je ook om haar schoonheid vast te leggen.

Data: 12 en 13 november 2022
Locatie: Chassé theater, Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda
Link: https://www.naturetalks.nl/


Logo De FotobeursDe Fotobeurs 2022 op
12 en 13 november 2022

Op 12 & 13 november vindt in de Chassé theater in Breda een grootse fotobeurs plaats. Gekoppeld aan het Nature Talks Photo Festival komen alle grote fotomerken met de nieuwste snufjes, gadgets en producten naar Ede. Een beursvloer van meer dan 2000 m2 boordevol met de laatste ontwikkelingen.
Productpresentaties, boeiende en leerzame lezingen en natuurlijk tal van prachtige beursaanbiedingen die alleen dat weekend geldig zijn.

Deze fotografiebeurs is een must voor iedereen die van fotografie houdt!

Data en openingstijden: 12 en 13 november 2022, 09:30 tot 17:00 uur
Locatie: Chassé theater, Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda
Link: https://www.defotobeurs.nl/


Doen en leren

EVENEMENTEN

Doe mee aan leuke en inspirerende fotografie-evenementen en verbeter je techniek

Fotografie-evenementen

EDUCATIE

Vermeerder je kennis over fotografie. Basisbegrippen en meer..

Verbeter je fotografie-kennis


Copyright
Het is niet toegestaan afbeeldingen en/of teksten van deze website te kopieëren zonder toestemming van Amerproducties. Amerproducties is geen commerciële instelling, maar richt zich op het organiseren van activiteiten voor fotografie en videografie zonder financieel belang. Indien u deelneemt aan een van de evenementen van Amerproducties dan geeft u toestemming om uw fotomateriaal/videomateriaal te publiceren op deze website.